روزهای ۱۷ و ۱۸ فوریه سمینار مشترک گردشگری اسلامی میان مالزی و اندونزی با تمرکز بر خدمات دوستدار مسلمانان، در کوالالامپور برگزار شد. این سمینار در حالی به پایان رسید که در آن مالزی به عنوان پیشتاز جذب گردشگران مسلمانان معرفی شد.
ادامه
گردشگری اسلامی حوزه جدیدی در صنعت سفر و گردشگری است که نه تنها از نظر تعداد بلکه از جهت سودآوری و منافع در حال رشد است. ۲۲٫۷ درصد از مردم دنیا در واقع ۱٫۶ بیلیون نفر از ۷٫۱ بیلیون نفر را مسلمانان تشکیل میدهند. براساس گزارش جهانی اقتصاد اسلامی در سال ۲۰۱۳، مسلمانان در سال ۲۰۱۲ در حدود ۱۳۷ بیلیون دلار صرف گردشگری کردهاند که این مبلغ ۱۲٫۵ درصد از کل درآمد گردشگری است. این رقم شامل هزینههای سفرهای حج و عمره نیز میشود. انتظار میرود که این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۱۸۱ بیلیون دلار برسد.
براساس این گزارش، گردشگران کشورهای عربستان، کویت، امارات متحده عربی، قطر، بحرین و عمان، با وجودی که از نظر جمعیت تنها ۳ درصد از جمعیت کل مسلمانان جهان را تشکیل میدهند، اما ۳۱ درصد از کل هزینههای سفر در دنیای اسلام را میپردازند. پس از این گروه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با ۲۵ درصد، شرق و جنوب شرقی آسیا با ۱۲ درصد و اروپای غربی با ۱۱ درصد در هزینههای سفر از کشورهای مسلمان سهم دارند. از دیگر سو، کشورهای روسیه، آلمان و فرانسه سه کشوری هستند که در میان کشورهایی که مسلمانان در آنها اقلیت هستند، بیشترین تعداد گردشگر مسلمان را دارا هستند.
با افزایش علاقمندی به سفر اسلامی یا سفر حلال، این حوزه مود توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و تبدیل به یک تجارت بزرگ شده است. حتا کشورهایی که کمترین تعداد جمعیت مسلمان را دارند هم چون ژاپن و استرالیا به نوآوری و خلاقیت در این زمینه و توسعه امکانات و زیرساختهای خود برای جذب هر چه بیشتر گردشگر مسلمان پرداختهاند. امکاناتی هم چون غذای حلال، امکان برپایی نماز و بسیاری دیگر از نیازهای گردشگران مسلمان. بر این اساس، سال گذشته استرالیاییها حتی در منطقه ساحلی Gold Coast به ارائه بستههای ویژه مسلمانان در طول ماه رمضان پرداختند.
ارتباط با ما